Η φιλοσοφία μας
Η ιατρική γνώση
αξίζει να μοιράζεται.
Μέλημα της καταξιωμένης καρδιολογικής ομάδας Heart Team είναι να μοιράζεται τη γνώση της τόσο με τους συναδέλφους ιατρούς, με στόχο την εξέλιξη της ειδικότητας, όσο και με τον ασθενή προς όφελος της υγείας του. Προσπάθεια της Heart Team είναι η δημιουργία μιας κοινότητας όπου όλα τα μέλη της θα λειτουργούν ευεργετικά το ένα προς το άλλο.

Start mobile
Η φιλοσοφία μας
Η ιατρική γνώση
αξίζει να μοιράζεται.
Μέλημα της καταξιωμένης καρδιολογικής ομάδας Heart Team είναι να μοιράζεται τη γνώση της τόσο με τους συναδέλφους ιατρούς, με στόχο την εξέλιξη της ειδικότητας, όσο και με τον ασθενή προς όφελος της υγείας του. Προσπάθεια της Heart Team είναι η δημιουργία μιας κοινότητας όπου όλα τα μέλη της θα λειτουργούν ευεργετικά το ένα προς το άλλο.

End mobile
Τομείς Δραστηριότητας
Οι Άνθρωποι μας
Στελέχωση της Heart Team
Η ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους και εξειδικευμένους ιατρούς, που συμμετέχουν τακτικά σε σεμινάρια και ημερίδες και έτσι ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις και έρευνες στον τομέα τους.

Τσούγκος Ηλίας
Διευθυντής ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ιδρυτής του Ηeart Team

Καρατζάς Δημήτριος
Αναπληρωτής Διευθυντής ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής
Μέλος του Ηeart Team

Κολοβός Βασίλειος
Αν. Διευθυντής, Επεμ. Ηλεκτροφ/λογος ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής.
Μέλος του Ηeart Team

Δαμάσκος Δημήτριος
Αναπληρωτής Διευθυντής, Επεμβατικός Καρδιολόγος ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής
Μέλος του Ηeart Team



Τζανογιώργης Iωάννης
Επιστημονικός Συνεργάτης ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής
Μέλος του Ηeart Team




Σουβαλιώτης Νεκτάριος
Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής
Μέλος του Ηeart Team


Μπαλαμπάνης Κωνσταντίνος
Επιστημονικός Συνεργάτης ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής
Μέλος του Ηeart Team

Δουκιαντζάκης Ευάγγελος
Επεμβατικός Καρδιολόγος ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής
Μέλος του Ηeart Team

Ηλίας Τσούγκος
Διευθυντής ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής , Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Ηλίας Τσούγκος είναι Καρδιολόγος, Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ομάδας εργασίας κλινικής καρδιολογίας του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Έχει επιτελέσει Διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ENHC επί 5 συναπτά έτη και είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και διατέλεσε τις βασικές του σπουδές.
Τα προηγούμενα 10 έτη εργαζόταν ως Πανεπιστημιακός υπότροφος με κλινικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο (διδασκαλία στους φοιτητές του 5ου έτους) στο ΠΓΝΑ Αττικό. Επίσης διετέλεσε καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο ¨Νοσηλευτική Καρδιολογία¨ επί 4 συναπτά έτη. Έχει μετεκπαίδευση στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς αλλά και σε προγράμματα αποκατάστασης και αποθεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια (ΠΓΝΑ Αττικό, ΠΓΝΑ Λαϊκό, Carolinsca University) . Έχει επίσης εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές των καρδιολογικών υπερήχων (Stress Echo, Διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα και την τρισδιάστατη (3D) υπερηχογραφία, Royal Society of Medicine London, UK, 2014) .Τέλος έχει αποκτήσει δίπλωμα στην καταδυτική και υπερβαρική ιατρική. Είναι ταμίας του Ελληνικού Κολεγίου καρδιολογίας, μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μέλος της Επιστημονικής Eπιτροπής της Καρδιολογικής Εταιρείας καθώς και άλλων επιστημονικών ενώσεων.
Ήταν κύριος ερευνητής των μελετών ¨On target¨ και ¨Manage- HF¨ καθώς επίσης και της μελέτης του γονιδίου της φωσφολαμβάνης στον Ελλαδικό χώρο σε ασθενείς με διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Έχει συνολικά δημοσιεύσει πάνω από 50 επιστημονικά άρθρα, 15 πλήρης δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά και 38 σε εθνικά περιοδικά. Ακόμα συμμετείχε στην παρουσίαση πάνω από 100 άρθρων υπό τη μορφή περιλήψεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.
Είναι κριτής σε πολλά διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων καθώς και μεγάλο αριθμό άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες. Τιμήθηκε με υποτροφία της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας.

Δημήτριος Καρατζάς
Αναπληρωτής Διευθυντής ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Δημήτριος Καρατζάς είναι ειδικός καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής της ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Είναι διδάσκων-καθηγητής των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που εκπαιδεύονται στη Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν.
Είναι αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διατελεί Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας της οποίας είναι ενεργό μέλος από 20ετιας.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εισήχθη κατόπιν πανελληνίων γραπτών εξετάσεων.
Εξειδικεύτηκε στην καρδιολογία στη Β΄ Καρδιολογική κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Δ/ντης καθ. Δημ. Κρεμαστινός) όπου και παρέμεινε επιστημονικός συνεργάτης για τρία επιπλέον έτη αποκτώντας πλούσια κλινική εμπειρία και περαιτέρω εξειδίκευση στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Υπερηχοκαρδιολογία.
Διατέλεσε (επί 12ετία) καρδιολόγος επιμελητής Α΄ του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν όπου ανέλαβε υπεύθυνος εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη θητεία του στη Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν πέραν των κλινικών και ακαδημαϊκών καθηκόντων εκπαιδεύτηκε σε όλους τους τομείς της σύγχρονης καρδιολογίας (Μονάδα Εμφραγμάτων, Αιμοδυναμικό εργαστήριο, Μονάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας, Υπερηχοκαρδιολογία). Επίσης κατά τη θητεία του στη Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση –κατάρτιση των ειδικευομένων καρδιολογίας
Παράλληλα διετέλεσε (επί 6ετία) διδάσκων-καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νοσηλευτική Καρδιολογία» αλλά και υπεύθυνος της κλινικής εκπαίδευσης των μεταπτυχιακών αυτών φοιτητών. Επίσης έχει επιβλέψει την εκπόνηση πέντε (5) μεταπτυχιακών εργασιών ως μέλος της τριμελούς επιτροπής.
Έχει συγγράψει δυο κεφάλαια στο βιβλίο «ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ» του καθηγητού Δημ. Κρεμαστινού (κεφ 25 «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» και κεφ 42 «ΟΞΕΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ST ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ» ) καθώς και δυο κεφάλαια στο βιβλίο «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» Των ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΝΑΝΑ και συνεργατών. Επίσης έχει δημοσιεύσει 18 εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με υψηλή αναγνωσιμότητα και με αυξημένο δείκτη απήχησης (Impact Factor).
Διατέλεσε υπεύθυνος έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ» για 9 συναπτά έτη (2006-2015). Ανέλαβε την επιμέλεια της έκδοσης του βιβλίου «ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ» τόσο στην 1η όσο και στη 2η έκδοσή του.
Έχει διακριθεί για την επιστημονική του αρτιότητα και το ήθος και έχει τιμηθεί με υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, με Βραβείο από την Εταιρία Μελέτης Καρδιακής Ανεπάρκειας, με Βραβείο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία καθώς και με το 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό για τα δέκα έτη λειτουργίας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής ή πρόεδρος σε περισσότερα από 110 στρογγυλά τραπέζια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει ανακοινώσει μεγάλο αριθμό (πλέον των 80) επιστημονικών εργασιών. Επίσης έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό διεθνών πολυκεντρικών μελετών (EUROPA, PREAMI, HEAAL, I-PRESERVE, FAST/TRAC, EPICOR, REMINDER, ARIADNE)
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και άλλων επιστημονικών ενώσεων και κριτής σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Κολοβός Βασίλειος
Αναπληρωτής Διευθυντής, Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος – ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ Βασίλειος Κολοβός είναι Ειδικός Καρδιολόγος και Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος, απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.
Μετά από επιτυχή ολοκλήρωση εξετάσεων τριών επιπέδων του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων του Λονδίνου (MRCP), ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία σε νοσοκομεία του Birmingham των West Midlandsτου Ηνωμένου Βασιλείου.
Εκεί ολοκλήρωσε την πρώτη του εξειδίκευση στις καρδιακές συσκευές και καρδιακή ανεπάρκεια (εμφύτευση απλών βηματοδοτών, αμφικοιλιακών βηματοδοτών κι απινιδωτών ενδοφλέβιων κι υποδορίων).
Κατόπιν, μετεκπαιδεύτηκε στο Glenfield General Hospital του πανεπιστημίου του Leicester, East Midlands, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή G Andre Ng (πρωτοπόρου στον τομέα της ρομποτικήςεπεμβατικήςηλεκτροφυσιολογίας), στην επεμβατική αρρυθμιολογία με την χρήση σύγχρονων τεχνικών χαρτογράφησης, στιςτεχνικέςαφαίρεσηςεμφυτεύσιμωνσυσκευών καθώς και στην τοποθέτηση βηματοδοτών άνευ καλωδίων. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε, υπό την επίβλεψη έμπειρων αρρυθμιολόγων, στην διαστρωμάτωση αρρυθμιολογικού κινδύνου νέων, ενηλίκων αθλητών.
Συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα μετεκπαίδευσηςστηνΕπεμβατικήΗλεκτροφυσιολογία και στις Καρδιακές Συσκευές (sponsored), διάρκειας ενός έτους,που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και την Γερμανία.
Ο Δρ. Κολοβός είναι διαπιστευμένος ειδικός στις Καρδιακές Συσκευές από την Ευρωπαϊκή (EHRA) και την Αμερικανική Αρρυθμιολογική Εταιρεία (HRS, IBHRE, USA) καθώς και στην Επεμβατική Αρρυθμιολογία από την Ευρωπαϊκή Αρρυθμιολογική Εταιρεία(EHRA).
Κατέχει διαπιστεύσεις στην Διαθωρακική Υπερηχοκαρδιογραφία από την Βρετανική Εταιρεία Υπερήχων Καρδιάς (BSE), στην Διοισοφάγεια Υπερηχοκαρδιογραφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI), στην Αξονική Στεφανιογραφία από την Βρετανική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (BSCI) και την Αμερικανική Εταιρεία Αξονικής Στεφανιογραφίας (SCCT) καθώς και στην Εντατική Καρδιολογία από την Ευρωπαική Εταιρεία Εντατικής Καρδιολογίας (ACCA).
Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων του Λονδίνου (MRCP UK), της Βρετανικής Εταιρείας Υπερήχων Καρδιάς (BSE), της Βρετανικής Καρδιολογικής & Αρρυθμιολογικής Εταιρείας (BCS &BHRS) καθώς και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής και Αρρυθμιολογικής Εταιρείας (ESC & EHRA).
Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την έρευνα στον τομέα της Καρδιολογίας και ειδικότερα των καρδιακών συσκευών, της καρδιακής ανεπάρκειας και των αρρυθμιών, όπου υπήρξε υπο-ερευνητής σε πλήθος μελετών.

Δημήτριος Δαμάσκος
Αναπληρωτής Διευθυντής ,Επεμβατικός Καρδιολόγος– ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής , Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Δαμάσκος Δημήτριος είναι Ειδικός Καρδιολόγος με εξειδίκευση στην Επεμβατική Καρδιολογία. Έχει λάβει τον τίτλο του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπονώντας τη διδακτορική διατριβή του στην Ά Καρδιολογική Κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της οποίας αποτέλεσε Ερευνητικό Συνεργάτη στον τομέα της Πρόληψης των Δυσλιπιδαιμιών για έξι χρόνια. Έχει ανακηρυχθεί υπότροφος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης με τελικό στόχο την μελέτη του Μεταβολικού Συνδρόμου, έχοντας παράλληλα μετεκπαιδευτεί στην Λιπιδολογία (CertificateofExcellenceinLipidology) και την Καρδιαγγειακή Πρόληψη (CertificateinCardiovascularPrevention) από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
Εξειδικεύθηκε στη διάνοιξη των στεφανιαίων αγγείων διακαθετηριακά (επεμβατική καρδιολογία) και στην επιδιόρθωση δομικών παθήσεων της καρδιάς παρακολουθώντας εξειδικευμένα προγράμματα μετεκπαίδευσης σε αντίστοιχα κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού (Παρίσι, Λωζάννη, Νίκαια κτλ). Είναι πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία στη διενέργεια υπερήχων καρδιάς και έχει εξειδικευθεί στις νεότερες απεικονιστικές τεχνικές. Διετέλεσε Επιμελητής του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenterεπί 5ετίας, έχοντας εκτελέσει σειρά συμβατικών πράξεων της επεμβατικής καρδιολογίας (στεφανιογραφία, δεξιός και αριστερός καθετηριασμός, αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών, σύμπλοκη αγγειοπλαστική στελέχους, ενδοστεφανιαίο υπερηχογράφημα, rotablator, τοποθέτηση διαδερμικής αορτικής βαλβίδας κτλ.).
Αποτελεί ενεργό μέλος της Ομάδας Διακαθετηριακής Επεμβατικής Καρδιολογίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EAPCI), της Ομάδας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EACVI), της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Κολλεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας του Μεταβολισμού & των Διαταραχών Διατροφής. Έχει εκλεγεί στο ΔΣ της Ομάδας Πρόληψης και Επιδημιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τα έτη 2018-2020.
Το ερευνητικό ενδιαφέρον του Δρ. Δαμάσκου είναι εστιασμένο στη σύγχρονη αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των συγγενών δυσλιπιδαιμιών, την εξέλιξη του κλάδου της κάρδιο-ογκολογίας, καθώς και σε τομείς που άπτονται της επεμβατικής καρδιολογίας, όπως οι υψηλού κινδύνου (highrisk) αγγειοπλαστικές σε σύμπλοκες βλάβες και η χρήση βιοαπορροφήσιμων stent.
Έχει συνολικά δημοσιεύσει περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα (15 πλήρεις δημοσιεύσεις και 35 υπό μορφή περιλήψεων). Έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, συμμετέχει με ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές διεθνείς κλινικές μελέτες.

Αικατερίνη Κόνιαρη
Επιμελήτρια Α’ – ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Η Δρ. Αικατερίνη Κόνιαρη είναι Καρδιολόγος, Επιμελήτρια Α’ της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διετέλεσε τις βασικές της σπουδές. Τα προηγούμενα 5 έτη εργαζόταν ως Επιστημονικός Συνεργάτης με κλινικό και ερευνητικό έργο στο ΠΓΝΑ Αττικό. Τιμήθηκε με υποτροφία για το εσωτερικό για ένα χρόνο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με θέμα: Εξειδίκευση στις νεότερες απεικονιστικές τεχνικές στην Καρδιολογία (Stress Echo, Διοισοφάγεια ηχωκαρδιογραφήματα και τρισδιάστατη (3D) ηχωκαρδιογραφία, ΠΓΝΑ Αττικό, 2015).
Έχει εκπαιδευτεί επιτυχώς στο Σεμινάριο Ανανηπτών Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (Advanced Life Support Providers Course) από την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης). Έχει λάβει πιστοποιητικό Μετεκπαίδευσης στη Λιπιδιολογία (Excellence in Lipidology) από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης. Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά πρωτόκολλα και πολυκεντρικές μελέτες (ACS SNAPSHOT SURVEY, TRILOGY, PHAETHON, CARDSHOCK STUDY, FOURIER, ODDYSSEY).
Έχει συνολικά δημοσιεύσει πάνω από 25 επιστημονικά άρθρα, 20 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά και 6 σε εθνικά περιοδικά. Ακόμα συμμετείχε στην παρουσίαση πάνω από 100 άρθρων υπό τη μορφή περιλήψεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει τιμηθεί με 6 βραβεία και επαίνους σε εθνικά και διεθνή συνέδρια για πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες (1ο βραβείο νέου ερευνητή στο 11ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο-2009, 1ο βραβείο προφορικής ανακοίνωσης στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας-2010, National Academy of Clinical Biochemistry Distinguished Abstract Award στο AACC Annual Meeting & Clinical Laboratory Expo, Los Angeles, California, USA-2012, κ.α.). Είναι κριτής σε διεθνή ιατρικά περιοδικά (European Journal of Heart Failure, The American Journal of Cardiology).
Τέλος, ως μέλος μιας εθελοντικής ομάδας ιατρών στα πλαίσια του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Παθολογία της κύησης” της Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Αττικόν”, συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις ανά την ελληνική επικράτεια (πληθυσμιακός έλεγχος και ενημερωτικές ομιλίες).

Γεώργιος Λουκιδέλης
Επιμελητής Α’ – ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Γεώργιος Λουκιδέλης είναι Επιμελητής Α’ της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
Έχει εξειδικευτεί στις νεότερες τεχνικές των καρδιολογικών υπερήχων (Stress Echo, Διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα και στην τρισδιάστατη (3D) υπερηχωγραφία) στο Π.Γ.Ν. «Γεώργιος Γεννηματάς». Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο 251 ΓΝ Αεροπορίας στην Κλινική Καρδιολογία, Ηλεκτροφυσιολογία, Υπερηχοκαρδιογραφία, Επεμβατική Καρδιολογία, ΜΕΘ, καθώς και στην Καρδιοχειρουργική στο ΓΝ Ευαγγελισμός.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και κλινική άσκηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εμφραγμάτων στο Boston Medical Center και στα Επείγοντα Περιστατικά στο Βeth Israel Deaconess Medical Center του Harvard University.
Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας. Συμμετέχει σε διάφορα επιστημονικά καρδιολογικά συνέδρια και ειδικότερα αυτά της υπερηχοκαρδιογραφίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ιωάννης Τζανογιώργης
Επιστημονικός Συνεργάτης – ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Ιωάννης Τζανογιώργης είναι Καρδιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iuliu Hatieganu.
Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, όπου συμμετείχε ενεργά στο κλινικό και εκπαιδευτικό έργο της κλινικής.
Μετά την απόκτηση της ειδικότητας παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Παιδοκαρδιολογίας και συγγενών νοσημάτων ενηλίκων, της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου.
Ανέλαβε την οργάνωση και λειτουργία του Καρδιολογικού Ιατρείου της ΜΚΟ Praksis.
Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια με θέμα την Πνευμονική Υπέρταση.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, καθώς και άλλων επιστημονικών ενώσεων.
Διετέλεσε μέλος του προεδρείου της Ομάδας Εργασίας Πρόληψης και Αποκατάστασης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Έχει συμμετάσχει στην παρουσίαση άρθρων υπό τη μορφή περιλήψεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.
Έχει συμμετάσχει στην μετάφραση κεφαλαίων επιστημονικών συγγραμμάτων.
Έλαβε υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Σάββας Λοΐζος
Επιμελητής Α΄ – ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
O Δρ. Σάββας Λοΐζος είναι καρδιολόγος και Επιμελητής Α’ της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Imperial College London του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην υπερηχογραφία αγγείων από το Imperial College London.
Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” στην Αθήνα και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην καρδιαγγειακή απεικόνιση στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Hammersmith Hospital στην δυναμική υπερηχογραφία – stress echo και στο Royal Brompton Hospital στη διοισοφάγειο υπερηχογραφία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τρισδιάστατη υπερηχογραφία σε βαλβιδοπάθειες και στην υπερηχογραφία κατά τη διάρκεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και στην εντατική μονάδα θεραπείας. Ακολούθως εργάστηκε στο Barts Heart Centre στο Λονδίνο, στη μεγαλύτερη μονάδα καρδιαγγειακής απεικόνισης στην Ευρώπη, όπου εξειδικεύτηκε στην καρδιαγγειακή απεικόνιση με Μαγνητική και Αξονική καρδιάς και στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και μυοκαρδιοπάθειες.
Ο Δρ. Σάββας Λοΐζος είναι εκπρόσωπος της Ομάδας Νέων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (European Association of Cardiovascular Imaging) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας από το 2014. Έχει συμμετάσχει με ομιλίες και ανακοινώσεις σε πλήθος διεθνών και εθνικών συνεδρίων σχετικά με την καρδιαγγειακή απεικόνιση (υπερηχογραφία, μαγνητική και αξονική καρδιάς). Είναι πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία για την διενέργεια διαθωρακικών και διοισοφαγείων υπερηχογραφημάτων καθώς και από την Society of Cardiovascular Computed Tomography για τη γνωμάτευση αξονικής καρδιάς.

Βαϊα Λαμπαδιάρη
Επιστημονική Σύμβουλος– ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Η Δρ Βαϊα Λαμπαδιάρη είναι Αναπ.Καθηγήτρια Παθολογίας-Σακχαρώδη Διαβήτη, Ενδοκρινολόγος, στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”. Εξειδικεύεται εκτός από το Σακχαρώδη Διαβήτη, σε νοσήματα μεταβολισμού και παχυσαρκίας ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στις διαταραχές των λιπιδίων και του λιπώδους ιστού (λιποδυστροφίες). Από το 2011 είναιRegular Academic visitor στο Oxford Centre Of Diabetes, Endocrinology and Metabolism, Nuffield Dpt of Medicine, Oxford, UK). Στο ΠΓΝ ‘’Αττικόν’’ ασκεί Εκπαιδευτικό και Ακαδημαϊκό έργο (εκπαίδευση φοιτητών, έρευνα) στην Εσωτερική Παθολογία και το Διαβήτη, ενώ παρακολουθεί ασθενείς από όλο το φάσμα της Παθολογίας/Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει >60 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές (μέσος όρος συντελεστή απήχησης >3,8), h-Index (GoogleScholar) : 24, Citations : GoogleScholar2200, ISI1500, 10 κεφάλαια σε βιβλία. Έχει επιβλέψει >10 διδακτορικές διατριβές, και έχει δώσει πάνω από 150 ομιλίες μετά από πρόσκληση.

Ηλίας Γιαλλάφος
Επιστημονικός Σύμβουλος ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής , Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Ηλίας Γιαλλάφος έλαβε το πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Szent-Gyorgyi Albert στην Ουγγαρία το 1995. Μεταξύ 1996-2007, υπηρέτησε την υπηρεσία Υπαίθρου στην Κάλυμνο, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και έκανε την ειδικότητα του (Καρδιολογία) στο Νοσοκομείο του ΛΑΙΚΟΥ. Το 2011 &-2012 μετεκπαιδεύτηκε (κλινικά και ερευνητικά) στο Νοσοκομείο HEART του UCL στο Λονδίνο με θέμα τις Μυοκαρδιοπάθειες.
Από το 2013, κατέχει τη θέση του Ειδικού συμβούλου σε θέματα Καρδιολογίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Ψυχιατρική και Νευρολογική Κλινική) ενώ ταυτόχρονα αποτελεί Επιστημονικός Συνεργάτης διαφόρων Πανεπιστημιακών Κλινικών σε θέματα μυοκαρδιοπαθειών επί συστηματικών νοσημάτων. Από τον 6ο του 2018 είναι ΕΔΙΠ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Οι δραστηριότητες του συμπεριλαμβάνουν πέραν της εκπαίδευσης και της κλινικής άσκησης της Καρδιολογίας, Νευρολογίας και Πνευμονολογίας, έρευνα στον τομέα της καρδιακής ανεπάρκειας, των ειδικών μορφών μυοκαρδιοπάθειας λόγω αυτό-άνοσων παθήσεων καθώς επίσης και στη νευροκαρδιολογίας (διαταραχές του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος σε νευρολογικά νοσήματα – Αταξία του Friedriech, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κλπ). Ειδικότερα έχει ασχοληθεί εκτενώς με την πρώιμη ανίχνευση και πρόληψη καρδιακής συμμετοχής σε διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα.
Είναι κριτής (reviewer) για >20 διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει δημοσιεύσει >90 πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά – >2000 αναφορές (citations) Scopus – δείκτης Η> 30

Ευάγγελος Δουκιαντζάκης
Επεμβατικός Καρδιολόγος ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Ευάγγελος Δουκιαντζάκης είναι Επεμβατικός Καρδιολόγος της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Ολοκλήρωσε την διατριβή του στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας «Ν.Σ. Χρηστέας», της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ενεργό συμμετοχή στην εκπόνηση πρωτοκόλλων καθώς και στον εκπαιδευτικό τομέα του εργαστηρίου.
Εξειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου συμμετείχε ενεργά στο κλινικό και εκπαιδευτικό έργο της κλινικής. Μετά την απόκτηση της ειδικότητας, μετεκπαιδεύτηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, λαμβάνοντας υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία.
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά ιατρικά συνέδρια.
Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, της Ομάδας Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, καθώς και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου περιόδου 2013-2014 της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ως Εκπρόσωπος Ειδικευομένων.

Νικόλαος Καραμιχαλάκης
Επιμελητής Β’, ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Νικόλαος Καραμιχαλάκης είναι Καρδιολόγος, Επιμελητής Β’ της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με εξειδίκευση στις εμφυτεύσιμες καρδιακές συσκευές (βηματοδότες, καρδιομετατροπείς- απινιδιστές) και την καρδιακή ανεπάρκεια. Έχει πτυχίο ανωτάτων σπουδών στην καρδιακή ανεπάρκεια από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής «Επίδραση της θεραπείας καρδιακού επανασυγχρονισμού στη λειτουργία του αγγειακού δικτύου».
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εισήχθη κατόπιν πανελληνίων γραπτών εξετάσεων.
Εξειδικεύτηκε στην καρδιολογία στη Β΄ Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» όπου και παρέμεινε για ένα επιπλέον έτος στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο με ενασχόληση στις εμφυτεύσεις καρδιακών συσκευών και το ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο. Τιμήθηκε με υποτροφία της Ευρωπαϊκής αρρυθμιολογικής εταιρείας (EHRA) όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα του Αρρυθμιολογικού εργαστηρίου στο Hospital Clinic της Βαρκελώνης. Ακολούθως εργάστηκε ως επιμελητής Καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC Professional Member) της Ευρωπαϊκής Αρρυθμιολογικής Εταιρίας (EHRA Ivory Member) και Εταιρίας Καρδιακής Ανεπάρκειας (HFA Regular member). Επίσης είναι faculty member του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Αρρυθμιολογική Εταιρία και κριτής των εργασιών που παρουσιάζονται σε αυτό. ‘Έχει λάβει βραβείο από την Εταιρεία Μελέτης της Καρδιακής Ανεπάρκειας για την εργασία με τίτλο «Η κοιλιακή-αρτηριακή σύζευξη προβλέπει την ανταπόκριση στη θεραπεία καρδιακού επανασυγχρονισμού».
‘Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής στις πολυκεντρικές μελέτες «ENGAGEAF», «FOURIER» και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και ιατρικά περιοδικά με κύριο θέμα τις εμφυτεύσιμες καρδιακές συσκευές, αρρυθμίες, επεμβατική καρδιολογία και καρδιακή ανεπάρκεια.

Νεκτάριος Σουβαλιώτης
Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος, ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Νεκτάριος Σουβαλιώτης είναι Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος (Αρρυθμιολόγος) της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην καρδιολογία από όπου τελείωσε την ειδικότητά του από το ”Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο”. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας απέκτησε και τον τίτλο του μεταπτυχιακού του ”Μονάδες εντατικής Θεραπείας και καρδιολογία”;. Επίσης κατά τη διάρκεια της καρδιολογικής ειδικότητας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει για ένα τρίμηνο τις εργασίες του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου “Emory “ στην Ατλάντα των ΗΠΑ στο πεδίο της προχωρημένης καρδιακής ανεπάρκειας. Μετά το πέρας της ειδικότητας και την απόκτηση του ECFMG μετέβη στις ΗΠΑ όπου εξειδικεύτηκε στην επεμβατική Ηλεκτροφυσιολογία. Ένα χρόνο στο “SUNY Downstate” στη Νέα Υόρκη και δύο επιπλέον χρόνια στο Πρότυπο κέντρο “St Luke’s MountSinai” στην Νέα Υόρκη. Έχει εξειδικευθεί στην εμφύτευση βηματοδοτών, απινιδωτών,(διαφλέβιων και υποδορίων),αμφικοιλιακών συστημάτων καθώς και στις καταλύσεις-ablation υπερκοιλιακών καθώς και κοιλιακών αρρυθμιών, χρησιμοποιώντας τις κλασσικές μεθόδους χαρτογράφησης και κατάλυσης όσο και τις μεθόδους της κρυοπηξίας.
Είναι πιστοποιημένος ειδικός από την Αμερικάνικη Αρρυθμιολογική εταιρεία στις καρδιακές συσκευές και στην Επεμβατική Αρρυθμιολογία (IBHRECCDS, και IBHRECEPS).

Κωνσταντίνος Μπαλαμπάνης
Επιστημονικός Συνεργάτης , ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο Δρ. Μπαλαμπάνης Κωνσταντίνος είναι Ειδικός Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Έχει λάβει τον τίτλο του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπονώντας τη διδακτορική διατριβή του με αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την επαγομένη από αυτόν νόσο – Παχυσαρκία.
Εξειδικεύθηκε στον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα μεταβολικά νοσήματα, στην Β’ Προπαιδευτική Παθολογική κλινική – Μονάδα ερευνάς Σακχαρώδους Διαβήτη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Από το 2013 και στην συνέχεια διετέλεσε ενεργό μέλος του Διαβητολογικού Κέντρου του Παν. Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Το εν λόγω διάστημα εργάστηκε ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος Παθολογίας – Σακχαρώδους Διαβήτη στην Β’ΠΠΚ με ερευνητικό, διδακτικό και κλινικό έργο.
Κύρια ασχολία του είναι η συμμετοχή του ως συν ερευνητήςσε περισσότερες από 12 πολυκεντρικέςμελέτεςφάσης 2 και φάσης 3. Διετέλεσε Επιμελητής Α’ της 3ής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center επί 1ετος, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος του Διαβητολογικού ιατρείου αυτής.
Από τον 03/2019 εργάζεται παράλληλα ως Medical Educator CVRM στην εταιρεία Astrazeneca πραγματοποιώντας εκπαιδεύσεις – ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα σε ιατρούς ( ειδικούς παθολόγους , γενικούς ιατρούς, καρδιολόγους και ενδοκρινολόγους)– κατά την Επικράτεια
Αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας
Το ερευνητικό ενδιαφέρον του Δρ. Μπαλαμπάνη είναι εστιασμένο στον ΣακχαρώδηΔιαβήτη και τις επιπλοκές του, τα μεταβολικάνοσήματα και την Παχυσαρκία.
Έχει συμμετάσχει ως συν-ερευνητής σε περισσότερες από 10 πολυκεντρικές μελέτες και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και ιατρικά περιοδικά με κύριο θέμα τα Καρδιομεταβολικά νοσήματα, τον σακχαρώδη διαβήτη και της επιπλοκές του, καθώς επίσης και την παχυσαρκία και τα επαγόμενα από αυτήν νοσήματα. Τέλος, συμμετέχει με ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές διεθνείς κλινικές μελέτες, λαμβάνοντας τον ρόλο του εθνικού συντονιστή στην CVOT μελέτη SELECT της εταιρείας Novonordisk.